Vertrouwenscontactpersonen

Vertrouwenscontactpersoon

Soms gebeurt er iets wat niet zo leuk is en dat heeft de leiding niet (altijd) gezien. Je voelt je er niet fijn bij en durft het niet te vertellen aan de leiding. Dan zijn wij er voor jou. Bij Jong Nederland hebben we namelijk eenĀ  vertrouwenscontactpersoon die er altijd voor jou is.

Wat houdt een vertrouwenscontactpersoon in?

Een vertrouwenscontactpersoon is iemand van de vereniging die een luisterend oor biedt, advies geeft en/of doorverwijst naar professionele instanties.

Wanneer mag ik naar een vertrouwenscontactpersoon gaan?

Je mag altijd contact met ons opnemen. Vaak is het makkelijker om meteen naar de clubleiding of naar de leiding van de activiteit te gaan zodat het direct opgelost kan worden. Durf je dit niet of vind je dat moeilijk kun je altijd contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon. Deze persoon staat in contact met het bestuur en heeft een meldplicht naar hen toe. Dit zal echter anoniem gebeuren als dit gewenst is.

Voorbeelden van ongewenst gedrag:

  • Discriminatie;
  • Agressie;
  • Criminaliteit;
  • Bedreigen;
  • Verbale of lichamelijk geweld;
  • Pesten en gepest worden;
  • Twijfels bij jezelf over jouw gedrag als kind of begeleider;
  • Gedrag wat jij als onprettig ervaart.

Wie is ons vertrouwenscontactpersoon?

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn Eline Schouten en Tommie v/d Crommenacker.

Eline is jaren vaste leiding geweest bij Jong Nederland Erp en valt nog steeds af en toe in als leiding. Je zult Eline dus ongetwijfeld wel eens hebben gezien en anders kun je kijken in ons smoelenboek. Daarnaast zit ze ook in onze ARC. Eline kun je bereiken via 06-53133294.

Tommie is ook al jaren vaste leiding bij Jong Nederland Erp en draait mee club bij de juninoren. Je zult Tommie dus tegen komen op de dinsdagen en anders kun je wederom in het smoelenboek kijken. Tommie kun je bereiken via 06-53784763.

Wanneer blijkt dat er iets ernstigs aan de hand is, kunnen Eline en/of Tommie altijd aankloppen bij het bestuur van JNE. Echter gebeurd dit altijd in overleg met het desbetreffende kind. We zullen dus altijd, voor iedereen, een luisterend oor zijn.