Maandblog #5

Maart

*We zijn er even tussen uit geweest, maar we zijn er weer met deze week een kiekje in JN haar dagboek!

Lief dagboek van de senioren 2 (16+ groep),

Donderdagavond 18 maart 19:00, ein-de-lijk weer een keer een clubavond van de Senioren 2. Het heeft even geduurd vanwege de verschillende richtlijnen en het slechte weer, maar nu mogen we toch eindelijk weer even bijkletsen. En dat werd natuurlijk gedaan op zijn Jong Nederlands! Kampvuurtje, wat te drinken en slappe klets. Toch leuk om alle gossip en achterklap van onze jongvolwassenen weer aan te horen. En roddelen kunnen zowel de vrouwen als de mannen. Omdat we nu alleen maar buiten club mogen draaien betekent het ook dat ons programma is omgegooid. De leden hebben natuurlijk hun inbreng in het programma waardoor we ook al voorzichtig hebben gekeken naar grotere activiteiten met ‘eventueel’ een overnachting. Het was zo 20:30 uur en de avondklok begon al letterlijk te tikken. Snel naar huis en volgende week weer verder gaan waar we gebleven waren.

Donderdagavond 25 maart 19:00, haasten om op tijd te zijn voor zowel de leiding als leden. ‘Kunnen we volgende week niet later beginnen want ik haal het niet met mijn werk’, zei één van onze leden. ‘Tja, de avondklok wordt verlengd en jij moet natuurlijk de schappen van de Albert Heijn wel blijven vullen’. Conclusie, vanaf volgende week starten we om 20:00. Het mooie van deze leeftijd is dat ze het ook leuk vinden om activiteiten voor anderen te organiseren. Dit keer hebben we een tocht gemaakt voor de senioren 1. Tijdens de voorbereiding moest er natuurlijk ook een brander mee (voor koffie en thee), chips en koekjes gehaald worden (iets met jongeren en honger….of de hunkering naar eten) en een route bepaald worden. Gelukt en zelfs nog tijd om even bij het kampvuur de roddels van vorige week aan te vullen.

Komende donderdag gaan de senioren 1 dus onze tocht lopen en hebben wij ‘letterlijk’ het rijk alleen. Ik zeg: tijd voor een buitenbioscoopje. Heb je zin om een keer te komen kijken, wees welkom vanaf 20:00. Laat het dan wel even weten aan de contactpersoon (www.jongnederlanderp.nl) . Heb je een filmtip? Ook dan, wees welkom. Ik heb het zelf namelijk een beetje gehad met die slechte horrorfilms of zwijmelende liefdesverhalen op Ibiza.

Lief dagboek, tot de volgende keer!